Partners

Partners

Logo Samsung

Logo wecycle

Logo Mondriaanfonds

Logo Fonds 1818

Media Folder: Media Root

Logo Samsung

Een digitale leider. Een verantwoordelijke wereldburger. Een veelzijdige familie van bedrijven. Een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Dat is Samsung. En meer.

Bij de Samsung Group en Samsung Electronics geloven we in het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het welzijn van mensen, onze aarde en onze maatschappij. Op alle niveaus in onze onderneming wordt vastgehouden aan de hoogste principes zodat we effectiever kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Kunst en cultuur
Samsung biedt ondersteuning aan diverse artistieke en culturele activiteiten over de hele wereld. Met de jaren heeft Samsung op grote schaal een bijdrage geleverd aan diverse musea, galerijen en exposities in Korea en talloze andere landen, waaronder de Verenigde Staten en Frankrijk. Het Samsung Museum van Moderne kunsten verzamelt, bewaart en toont moderne kunst uit Korea en andere landen, terwijl het Samsung Kindermuseum (in Korea het eerste in zijn soort) kinderen uitnodigt om de wereld waarin zij wonen op een leuke manier te ontdekken. Samsung organiseert en steunt tevens diverse culturele evenementen voor kinderen waarop een vroege artistieke ontwikkeling wordt gestimuleerd. In Nederland ondersteunt Samsung daarnaast scholen om ICT en nieuwe media structureel in hun lesprogramma’s te integreren. Hiervoor is het Samsung Onderwijs Innovatiefonds opgericht (www.onderwijsinnovatiefonds.nl). De ondersteuning van Samsung van Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag past perfect bij deze pijlers.

Logo wecycle

Bij het tot stand komen van Wonderkamers is het Gemeentemuseum een samenwerking aangegaan met Wecycle, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige verlichting (e-waste). Centraal staat de waarde van materialen. Wecycle ondersteunt de ontwikkeling en uitvoering van lesprogramma’s over dit onderwerp voor het basis- en voortgezet onderwijs. Jongeren leren dat in e-waste veel grondstoffen zitten, die kunnen worden gebruikt om nieuwe producten te maken.

Wecycle wil zoveel mogelijk afgedankte elektrische apparaten en e-waste inzamelen en garandeert een optimale recycling. Hierdoor komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en hoeven er minder primaire grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Wecycle werkt samen met gemeenten, kringloopbedrijven, winkels, installateurs, kinderboerderijen en consumenten. Wecycle zorgt in opdracht van producenten en importeurs voor verantwoorde inzameling, garandeert recycling met een hoog milieurendement en rapporteert hierover aan de overheid.