Goed om te weten

Goed om te weten

LET OP! Wonderkamers is tijdelijk gesloten vanaf 09-07-2018.

Garderobe

In het museum is een bewaakte garderobe. Rugzakken en grote tassen moeten worden afgegeven in de garderobe of kunnen worden geplaatst in een van de kluisjes in de hal. Er zijn aparte bergkasten bij de informatiebalie voor jassen en tassen van leerlingen.

Leeftijd en begeleiding

Wonderkamers is bij uitstek geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar– dit gezien de benodigde leesvaardigheid. Kinderen jonger dan 13 jaar moeten worden begeleid door een volwassen bezoeker. Bij groepsbezoek minimaal 2 volwassenen per 15 kinderen. 

Wilt u met jonge kinderen het museum bezoeken? Het Gemeentemuseum heeft aantrekkelijke kindertours met leuke doe-opdrachten voor verschillende leeftijden vanaf 3 jaar. Deze zijn gratis bij de informatiebalie verkrijgbaar. Uw groep blijft tijdens een kindertour bij elkaar en u kunt alle kinderen goed begeleiden.

In Wonderstart staat het Wonderkamers-team klaar om u te verwelkomen en een tablet te geven. Bij het Wonderkamers-team kunt u terecht met alle vragen, zij begeleiden de spelers tijdens hun bezoek.

Kinderopvang

Wilt u tijdens de zomervakantie met een groep kinderen de Wonderkamers bezoeken? Klik dan hier!

Fotograferen

In Wonderkamers is fotograferen zonder flits en statief toegestaan. Heb je leuke foto’s gemaakt? Deel die dan vooral via Facebook, Twitter, Instagram of voeg de foto toe aan onze Flickr groep.

Mindervaliden

Het Gemeentemuseum Den Haag, en ook Wonderkamers, is uitstekend toegankelijk voor mindervaliden.

Huisregels

Wonderkamers is met veel zorg, inzet en liefde gemaakt – met kostbare moderne tentoonstellingstechnieken- en is gefinancierd met steun van vele fondsen. Wij verwachten dat u respectvol met deze bijzondere museale omgeving omgaat.

Niet toegestaan:

  • Eten, drinken, roken en kauwgom
  • Rennen en over de vloer glijden
  • Schreeuwen
  • Schrijfgerei
  • De kunstvoorwerpen in Het Depot, de centrale tentoonstelling, mogen niet worden aangeraakt.
  • Rondom het Miniatuurmuseum staan verrijdbare trappen. Deze mogen niet worden gebruikt door schoolgroepen.